Lagt i handlekurven "Du må godta betingelsene for å gå til kassen."

Om

Hanne Undlien er smykkedesigner og etablert med eget verksted i Oslo. Alle smykkene hennes er håndlagde og har et enkelt og tidløst uttrykk. 

Designeren er utdannet lege og har siden 2007 fått omfattende skolering i gullsmedfag. Hun jobber i dag som deltids designer kombinert med legejobb og finner stor glede i å kunne kombinere de to arbeidsformene som er både krevende og inspirerende på helt ulik måte. "Å ha en jobb der du kommer tett på mennesker og får følge dem gjennom mange faser er et privilegium. Det er stimulerende og man blir ydmyk i møte med folks hverdag og streven. Ved siden av dette har jeg et annet rom å tre inn i, en kreativ boble der tid og rom forsvinner og det bare er meg og metallet. Det er en frihet og en fantastisk inspirasjon å kunne gjøre begge deler"

Undlien design er framstilt i 925 sølv. I kolleksjonene finner du smykker med elementer av gull og ulike edelstener.

Undlien design strekker seg mot det perfekte: Et godt smykke skal være vakkert, det skal være funksjonelt og det skal være behagelig å bære. Da varer det i flere generasjoner.

 

OM INSPIRASJON

Av alle naturens mesterverk er menneskekroppen den fremste. I den eksisterer en perfekt balanse mellom finstemte funksjoner, et komplisert nettverk av kommunikasjon og en innsikt i at alle disse funksjonene må prioriteres mot hverandre. 

I mitt arbeid er kroppen den viktigste kilden til inspirasjon. Jeg er fascinert av samspillet, presisjonen og de nesten ubegrensede mulighetene til læring. Jeg frydes over leddenes glidende rytme, kraften som utspiller seg og den ubevisste og samtidige perfekte koordinasjonen som bare skjer. 

Menneskekroppen er fullendt ingeniørkunst med mesterlig mekanikk som ikke kan etterlignes. 

Når jeg jobber med smykker prøver jeg å hente ut noe av funksjonaliteten, -jeg har i meg de myke linjene og den fullkomne rytmen. Mitt arbeid er en streben etter å oversette kroppens skjønnhet og funksjonalitet til smykkedesign.

I lykkelige øyeblikk kan jeg oppleve å gjenskape noe av kroppens finstemte mekanikk i et design og finne at smykkets viktigste egenskap - dets skjønnhet - har oppstått nærmest som av seg selv.

Verden over brukes latin for å beskrive kroppen. Jeg har valgt å gi smykkene mine latinske navn for å hylle språket og kulturen som gikk i dybden og anskueliggjorde mesterverket.

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrev her og vi vil en gang i blant sende deg informasjon om våre nye design, tips fra smykkeverdenen og små blogposter.
Ingen spam, -vi lover!