Lagt i handlekurven "Du må godta betingelsene for å gå til kassen."

Gull er gøy!

november 26, 2016

Gull er gøy!

Å lage smykker i gull er sjukt gøy! Derfor har jeg tatt på meg spanderbuksene og kjøpt både gulltråd og plate før jul. Men gull er ikke bare sjukt gøy, det er også sjukt dyrt så hver lille justering du gjør bør være del av en vel gjennomtenkt prosess. Du lager liksom ikke spontane og fantasifulle prototyper i gull.

Da jeg var to uker på Alchimia school of contemporary art i Firenze i fjor gjorde jeg faktisk akkurat det. Jeg hadde svettet i tre samfulle dager over en "try-out" sølvfatning til en bitte liten trekantet tsavoritt som skulle bli til gulløredobber, og så at den nok aldri hadde tenkt til å bli slik jeg planla. Læreren som var mer pragmatisk fastslo med stor tyngde at dette var den klart beste ideen for gullfatningene ( hun var nok enda mer drittlei enn meg). Jeg vaklet et øyeblikk men tro mot min opprinnelig ide fant jeg ut at jeg ville prøve en siste gang og siden jo dette skulle bli gulløredobber og det var siste gang måtte "try-outen" lages i gull. 

Det skulle vise seg å være en dårlig beslutning og vissheten om det ble ytterligere styrket av lærerens kjølige ""try-out" i gull, ja. Det er alltid lurt"

Det ble aldri noen gulløredobber. Tsavorittene ligger i steinskrinet og venter på gode ideer og pågangsmot. Og i påvente av det har jeg laget et søskenpar av oricula øreringer i gull. Storesøster og lillesøster i vidunderlig 18 karat gyldent gull. Enjoy!

 
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrev her og vi vil en gang i blant sende deg informasjon om våre nye design, tips fra smykkeverdenen og små blogposter.
Ingen spam, -vi lover!